Μαμαδίστικο πιάτο, ό,τι πρέπει για το καλοκαιρινό κυριακάτικο τραπέζι! Μας το ετοίμασε μια Κρητικιά χρυσοχέρα μαγείρισσα.
προετοιμασια
20 λεπτά
μαγειρεμα
1 ώρα
συνολο
1 ώρα 20 λεπτά
υλικα:
- 1 κουνέλι περίπου 1.500 γρ., σε μερίδες
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 2-3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
διαδικασια:
- Για το κουνέλι κοκκινιστό με φασολάκια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κουνέλι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και 700 ml ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
- Σιγομαγειρεύουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να γίνουν τα φασολάκια.
πηγή : https://www.gastronomos.gr/syntagh/koyneli-me-fasolakia/136474/